September 2018 til sommeren 2023

I Glostrup bygger vi letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter. Læs mere om byggeriet her.

Hvad bygger vi?

Letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter bliver placeret omtrent midt på letbanens strækningen på hjørnet af Ballerup Boulevard og Nordre Ringvej i Glostrup.

På kontrol- og vedligeholdelsescentret vil letbanetogene blive rengjort, vedligeholdt og repareret. Det er også her, letbane-driften vil blive overvåget, når letbanen ruller ud på sin første tur i 2025. Centret bliver arbejdsplads for letbaneførere, administrativt personale, teknikere, håndværkere og driftsoperatører. 

Aktuelt på byggepladsen

Letbanens kommende kontrol- og vedligeholdelsescenter er snart færdigt efter to års byggeri. Der mangler stort set kun området uden for bygningen, så det vil tage sig lige så flot ud som CMC.

I sensommeren blev gik Siemens Mobility og Aarsleff Rail i gang på området udenfor bygningen. Herfra lægger de skinner og færdiggør de mange tekniske installationer. Senere hen vil de også skulle teste de nye letbanetog.

Sådan udlægges sporene
Når entreprenøren udlægger spor, samler svejseholdet først skinneemnerne til én ubrudt skinne fra deres stationære svejsestation. Spor for spor udlægges svellerne med den rette afstand, placering, højde osv., så de er klar til skinnerne. Herefter løftes sporet op på svellen og fastgøres til svellen. Når alle skinner er samlet, ankommer en særlig spormaskine, som komprimerer skærverne under svellerne, og derefter fyldes et ekstra lag skærver på, hvor der er behov. 

Herunder kan du se billeder af arbejdet med at lægge de første skinner på det kommende depotspor. 

Billedgalleri

1 / 12

November 2021

Rundtur på det næsten færdige kontrol- og vedligeholdelsescenter i Glostrup

Se vores byggepladsleder, Mark Andersen, fortælle om det næsten færdige kontrol- og vedligeholdelsescenter.

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet