Vi bygger broer til letbanen nær Glostrup Station

Marts 2020 til sommeren 2021

1 / 2

Visualisering af letbanebroer på Søndre Ringvej og rampe til Glostrup Station

I 2025 ruller letbanen ud på sin første tur mellem Ishøj og Lyngby. På ruten passerer letbanen broen over jernbanesporene på Søndre Ringvej ved Glostrup Station. For at få plads til letbanen på broen, bygger vi nye broer af stål, som bliver tilegnet letbanen. Derudover forbereder vi den rampe, som skal føre letbanen fra broen og ned til Glostrup Station.

Hvad bygger vi?

Vi bygger broer af stål, som skal løbe på den østlige side af Søndre Ringvej og føre letbanen hen over Stationsparken, jernbanesporene og Sydvestvej. I foråret 2021 løfter vi de første broer på plads over Stationsparken og Sydvestvej. I sommeren 2021 forventer vi, at de sidste broer løftes på plads over jernbanesporene.

I samme område forbereder vi den kommende rampe, som skal føre letbanen fra broen og ned til Glostrup Station, hvor den efter et kort ophold på stationen kører tilbage op af rampen og videre til næste letbanestation på ruten.

Arbejdspladsen lige nu

Vi løfter broer på plads om aftenen og natten den 6-9. april 2021
På byggepladsen er vi i gang med at forberede monteringen af de kommende broer. I perioden fra den 6. til og med den 9. april udfører vi støjende arbejde om aftenen og natten på Søndre Ringvej mellem Søndre Ringvej 37 i Brøndby og Sydvestvej i Glostrup. Det skyldes, at vi skal transportere, løfte og montere de nye stålbroer over Stationsparken/Banemarksvej og Sydvestvej.

Letbanebroerne er blevet samlet på vores byggeplads på Søndre Ringvej 37 i Brøndby, hvorfra de bliver transporteret på blokvogne ad Søndre Ringvej til Ringvejsbroen i Glostrup.

Hvad betyder det for dig som nabo til byggeriet?
Arbejdet betyder, at du som nabo til byggeriet vil kunne opleve støj i tidsrummet kl. 20.00-06.00 i perioden fra den 6. april til og med den 9. april.

På byggepladsen ved Søndre Ringvej 37 bliver de i alt fire broer monteret på store blokvogne og transporteret frem til Glostrup. Blokvognene vil køre frem og tilbage mellem de to byggepladser, hvilket kan medføre gener for dig, der bor på strækningen i form af støj fra læssearbejdet, fra transport og bakalarmer samt generende blink i mørket. Aften- og natarbejdet vil på Ringvejsbroen i Glostrup vil bestå af at opstille mobilkraner, forberede løftene og løfte broerne på plads.

Vi ændrer på trafikken på Søndre Ringvej og under broen
Fra slutningen af uge 12 og frem til slutningen af maj ændrer vi på trafikken og inddrager den ene vejbane i nordgående retning på Søndre Ringvej mellem Banemarksvej og Kildevej lige syd for Hovedvejskrydset i Glostrup.

Under transport og montering af broerne den 6. – 9. april spærrer vi i tidsrummet kl. 20.00 - 06.00 de to nordgående vejbaner på Søndre Ringvej og leder den nordgående trafik over i det ene sydgående spor fra Søndre Ringvej 37 og frem til Hovedvejskrydset i Glostrup. Der vil også være omkørsler for cyklister i nordgående retning. Under montering af broerne spærrer vi ligeledes i perioder for trafik på Sydvestvej og Stationsparken. Hold godt øje med skiltningen og følg de anbefalede omkørselsruter på stedet.​

Film: Kom med på rundtur og hør om anlægsarbejdet ved Glostrup Station i efteråret 2020

Forberedelserne er i fuld gang i området omkring Glostrup Station, hvor vi både bygger letbanebroer og forbereder den rampe, som skal føre letbanen fra broen og ned til Glostrup Station. Vi var en tur forbi byggepladsen for at få en rundtur og høre byggeleder Cihad Dönmez fortælle om arbejdet.

Hvad er det egentlig, vi bygger ved Glostrup Station?

Se med i filmen fra foråret 2020, hvor senior projektleder, Niels Brock, fortæller om det omfattende arbejde ved Glostrup Station.

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet

Hvis du gerne vil holde dig opdateret om letbanearbejdet i Glostrup, så tilmeld dig vores Infoservice. Så modtager du automatisk en mail med seneste nyt, når nye aktiviteter går i gang i kommunen.

Hvis du bor tæt på byggeriet og bliver påvirket af støj eller ændrede adgangsforhold, sætter entreprenøren opslag på døren til din opgang eller lægger en seddel i din postkasse. 

Her kan du se, hvordan du holder dig orienteret om den aktuelle trafiksituation, uanset om du rejser med kollektiv transport, kører i bil eller på cykel.

Hvis du har spørgsmål til byggeriet, er du altid velkommen til at kontakte os.

1 / 3

I sommeren 2020 har vi fyldt op med jord for at forberede området til byggeriet af letbanerampen.