Vi bygger broer til letbanen nær Glostrup Station

Marts 2020 til sommeren 2021

I 2025 ruller letbanen ud på sin første tur mellem Ishøj og Lyngby. På ruten passerer letbanen broen over jernbanesporene på Søndre Ringvej ved Glostrup Station. For at få plads til letbanen på broen, bygger vi nye broer af stål, som bliver tilegnet letbanen. Derudover forbereder vi den rampe, som skal føre letbanen fra broen og ned til Glostrup Station.

Hvad bygger vi?

Vi bygger broer af stål, som skal løbe på den østlige side af Søndre Ringvej og føre letbanen hen over Stationsparken, jernbanesporene og Sydvestvej. I sommeren 2021 forventer vi, at broerne løftes på plads.

I samme område forbereder vi den kommende rampe, som skal føre letbanen fra broen og ned til Glostrup Station, hvor den efter et kort ophold på stationen kører tilbage op af rampen og videre til næste letbanestation på ruten.

Arbejdspladsen lige nu

Hen over forår og sommer 2020 har vi udført støjende arbejde, da vi har lavet fundamenter til broerne med spunsvægge og pæle samt jordankre under broen på Søndre Ringvej på begge sider af jernbanesporene.

I efteråret og vinteren 2020 vil arbejdet fortrinsvis bestå i at lave betonarbejde og armering.

Vi forbereder byggeriet af rampen fra broen ned til Glostrup Station
Vi har indhegnet arealet mellem Sydvestvej og jernbanesporene, hvor vi forbereder området til, at vi senere kan anlægge letbanen, som via en rampe bliver ført fra Søndre Ringvej og ned til Glostrup Station. I løbet af vinteren forventer vi at gå i gang med støjende aktiviteter i området, hvor vi skal sætte spuns til den kommende rampe. Læs mere om byggeriet af rampen til Glostrup Station.

Oversigt over arbejdstider under anlægsarbejdet
Arbejdet bliver som udgangspunkt udført i tidsrummet kl. 7-22 på hverdage samt weekend og helligdage kl. 8-18.

De mest støjende aktiviteter såsom spuns og ramning af pæle vil dog fortrinsvis blive udført i tidsrummet kl. 7-18 på hverdage, men i perioder vil det være nødvendigt at fortsætte de støjende aktiviteter frem til kl. 22 på hverdage samt i weekender og på helligdage. Derudover kan det i kortere perioder være nødvendigt at udføre støjende arbejde i døgndrift af hensyn til afvikling af togtrafikken. I disse tilfælde varsler vi arbejdet til naboer i området.

Film: Kom med på rundtur og hør om anlægsarbejdet ved Glostrup Station i efteråret 2020

Forberedelserne er i fuld gang i området omkring Glostrup Station, hvor vi både bygger letbanebroer og forbereder den rampe, som skal føre letbanen fra broen og ned til Glostrup Station. Vi var en tur forbi byggepladsen for at få en rundtur og høre byggeleder Cihad Dönmez fortælle om arbejdet.

Hvad er det egentlig, vi bygger ved Glostrup Station?

Se med i filmen fra foråret 2020, hvor senior projektleder, Niels Brock, fortæller om det omfattende arbejde ved Glostrup Station.

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet

Hvis du gerne vil holde dig opdateret om letbanearbejdet i Glostrup, så tilmeld dig vores Infoservice. Så modtager du automatisk en mail med seneste nyt, når nye aktiviteter går i gang i kommunen.

Hvis du bor tæt på byggeriet og bliver påvirket af støj eller ændrede adgangsforhold, sætter entreprenøren opslag på døren til din opgang eller lægger en seddel i din postkasse. 

Her kan du se, hvordan du holder dig orienteret om den aktuelle trafiksituation, uanset om du rejser med kollektiv transport, kører i bil eller på cykel.

Hvis du har spørgsmål til byggeriet, er du altid velkommen til at kontakte os.

1 / 11

Luftfoto 2020