Marts 2020 til sommeren 2021

1 / 2

Visualisering af letbanebroer på Søndre Ringvej og rampe til Glostrup Station

I 2025 ruller letbanen ud på sin første tur mellem Ishøj og Lyngby. På ruten passerer letbanen broen over jernbanesporene på Søndre Ringvej ved Glostrup Station. For at få plads til letbanen på broen, bygger vi nye broer af stål, som bliver tilegnet letbanen. Derudover forbereder vi den rampe, som skal føre letbanen fra broen og ned til Glostrup Station.

Hvad bygger vi?

Vi bygger broer af stål, som skal løbe på den østlige side af Søndre Ringvej og føre letbanen hen over Stationsparken, jernbanesporene og Sydvestvej. I april 2021 løftede vi de første broer på plads over Stationsparken og Sydvestvej. I juli 2021 løftede vi de sidste broer på plads over jernbanesporene.

I samme område forbereder vi den kommende rampe, som skal føre letbanen fra broen og ned til Glostrup Station, hvor den efter et kort ophold på stationen kører tilbage op af rampen og videre til næste letbanestation på ruten. Læs mere om byggeriet af rampen her.

Arbejdspladsen lige nu

I starten af april 2021 blev de første fire letbanebroer transporteret fra byggepladsen i Brøndby og frem til Ringvejsbroen i Glostrup, hvor de blev løftet på plads over Stationsparken/Banemarksvej og Sydvestvej. Her kan du se fotos af broløftene. Broerne bliver nu færdigmonteret og tilpasset.

Frem til slutningen af maj vil trafikken på Ringvejsbroen være ændret, da vi har inddraget den ene vejbane i nordgående retning på Søndre Ringvej mellem Banemarksvej og Kildevej lige syd for Hovedvejskrydset i Glostrup.

I slutningen af juli 2021 løftede og monterede vi to nye stålbroer til letbanen over jernbanesporene nær Glostrup Station. Vi har fortsat nogle arbejder tilbage ved broerne, som vi vil udføre i den kommende periode. Du kan se en video af broløftet her

I billedgalleriet herunder kan du se billeder fra arbejdet på byggepladsen samt luftfotos af området.

1 / 11

Luftfoto af området med nye broer over Stationsparken og Sydvestvej, april 2021

Film: Kom med på rundtur og hør om anlægsarbejdet ved Glostrup Station i efteråret 2020

Forberedelserne er i fuld gang i området omkring Glostrup Station, hvor vi både bygger letbanebroer og forbereder den rampe, som skal føre letbanen fra broen og ned til Glostrup Station. Vi var en tur forbi byggepladsen for at få en rundtur og høre byggeleder Cihad Dönmez fortælle om arbejdet.

Hvad er det egentlig, vi bygger ved Glostrup Station?

Se med i filmen fra foråret 2020, hvor senior projektleder, Niels Brock, fortæller om det omfattende arbejde ved Glostrup Station.

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet