Vi bygger broer til letbanen nær Glostrup Station

Marts 2020 til sommeren 2021

I 2025 ruller letbanen ud på sin første tur mellem Ishøj og Lyngby. På ruten passerer letbanen broen over jernbanesporene på Søndre Ringvej ved Glostrup Station. For at få plads til letbanen på broen, bygger vi nye broer af stål, som bliver tilegnet letbanen.

Hvad bygger vi?

Vi bygger broer af stål, som skal løbe på den østlige side af Søndre Ringvej og føre letbanen hen over Stationsparken, jernbanesporene og Sydvestvej.

Byggeriet vil bestå af flere faser. I sommeren 2021 forventer vi, at broerne løftes på plads, hvorefter arbejdet afsluttes. 

Arbejdspladsen lige nu

Vi har henover forår og sommer 2020 lavet fundamenter til broerne med spunsvægge og pæle samt jordankre under broen på Søndre Ringvej på begge sider af jernbanesporene.

Fra efteråret 2020 vil arbejdet fortrinsvis bestå i at lave betonarbejde og armering, som er mindre støjende aktiviteter. 

I anlægsperioden vil lave følgende typer af arbejde:

  • Støjende arbejde, hvor vi etablerer spuns og rammer betonpæle mv.
  • Mindre støjende arbejde, hvor vi borer jordankre mv.
  • Ikke støjende arbejde, hvor vi rydder beplantning, laver jordarbejde mv.

Arbejdet bliver som udgangspunkt udført i tidsrummet kl. 7-22 på hverdage samt weekend og helligdage kl. 8-18. De mest støjende aktiviteter såsom spuns og ramning af pæle vil dog fortrinsvis blive udført i tidsrummet kl. 7-18 på hverdage, men i perioder vil det være nødvendigt at fortsætte de støjende aktiviteter frem til kl. 22 på hverdage samt i weekender og på helligdage. Derudover kan det i kortere perioder være nødvendigt at udføre støjende arbejde i døgndrift af hensyn til afvikling af togtrafikken. I disse tilfælde varsler vi arbejdet til naboer i området.

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet

Hvis du gerne vil holde dig opdateret om letbanearbejdet i Glostrup, så tilmeld dig vores Infoservice. Så modtager du automatisk en mail med seneste nyt, når nye aktiviteter går i gang i kommunen.

Hvis du bor tæt på byggeriet og bliver påvirket af støj eller ændrede adgangsforhold, sætter entreprenøren opslag på døren til din opgang eller lægger en seddel i din postkasse. 

Her kan du se, hvordan du holder dig orienteret om den aktuelle trafiksituation, uanset om du rejser med kollektiv transport, kører i bil eller på cykel.

Hvis du har spørgsmål til byggeriet, er du altid velkommen til at kontakte os.

1 / 8

Luftfoto 2020

Hvad er det egentlig, vi bygger ved Glostrup Station?

Se med i filmen, hvor senior projektleder, Niels Brock, fortæller om det omfattende arbejde ved Glostrup Station.