Februar 2019 til slutningen af 2022

I 2025 ruller Hovedstadens Letbane ud på sin første tur. På turen gennem Lyngby vil letbanen blandt andet køre igennem en helt ny letbanetunnel ved siden af viadukten under S-banen og Lyngby Omfartsvej. Samtidig skal en ny fodgængertunnel fra Lehwaldsvej til Jernbanepladsen sikre gode omstigningsforhold mellem letbane og S-tog. Byggeriet er i gang flere steder i området, og her kan du følge byggeriet.

Hvad bygger vi i de kommende år?

På Buddingevej kommer letbanen til at køre i højre side på strækningen fra Engelsborgvej og ned mod viadukten og stationen. I de kommende år ombygger vi derfor Buddingevej, så der bliver plads til letbanen. Ved viadukten skal letbanen køre igennem en ny letbanetunnel til højre for buen. Kort efter viadukten drejer letbanen til højre, hvor den får stoppested foran Lyngby Station. Fra letbanestationen er der gode omstigningsforhold til S-toget via en ny fodgængertunnel fra Jernbanepladsen.

Hen over de kommende år, arbejder vi flere steder i området. Følg byggeriet her.

Arbejdet vil foregå i forskellige områder frem til starten af 2023. Se mere om de enkelte områder nedenfor.

Arbejdspladsen lige nu

Vi bygger fodgængertunnel ved stationen
I øjeblikket udfører vi det afsluttende arbejde inde i fodgængertunnelen, som ligger i område E. Samtidig færdiggør vi trappen mod Lehwaldsvej og op til perronerne på stationen. Arbejdet udføres i hverdagene i tidsrummet 7 til 18. 

Vi forstærker området mellem Lehwaldsvej og Buddingevej
I område C forstærker vi området, hvor indkørslen til den nye letbanetunnel under S-banen og Lyngby Omfartsvej, skal ligge. For at udligne niveauforskellen skal området forstærkes med sekantpæle, spuns og jordankre. Sekantpælene og første del af spunsarbejdet er afsluttet, og fra slutningen af juni 2021 og cirka to måneder frem skal vi udføre anden del af spunsarbejdet langs med det grønne areal mellem højhuset og Engelsborghus. Arbejdet udføres i hverdagene mellem kl. 7 og 18. I den forbindelse vil trafikken igennem viadukten være forbeholdt fodgængere, cyklister og busser. Læs mere her.

Vi bygger letbanens linjeføring fra Engelsborgvej til viadukten
I område B gør vi i øjeblikket plads til letbanens linjeføring. Det betyder, at vi i hverdagene mellem kl. 7 og 18 bortgraver jord og bygger en støttemur langs Buddingevej. Fra slutningen af juni 2021 og cirka to måneder frem skal vi udføre et spunsarbejde langs med det grønne areal mellem højhuset og Engelsborghus. Arbejdet udføres i hverdagene mellem kl. 7 og 18. I den forbindelse vil trafikken igennem viadukten være forbeholdt fodgængere, cyklister og busser. Læs mere her.

Arbejdet kan være støjende i forbindelse med spuns, arbejdskørsel og brug af entreprenørmaskiner.

Arbejdsperioder i området

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet

Billedgalleri

1 / 33

Byggeri af fodgængertunnel i område E - juli 2019

Se den kommende fodgængertunnel i Lyngby