Februar 2019 til slutningen af 2022

I 2025 ruller Hovedstadens Letbane ud på sin første tur. På turen gennem Lyngby vil letbanen blandt andet køre igennem en helt ny letbanetunnel ved siden af viadukten under S-banen og Lyngby Omfartsvej. Samtidig skal en ny fodgængertunnel fra Lehwaldsvej til Jernbanepladsen sikre gode omstigningsforhold mellem letbane og S-tog. Byggeriet er i gang flere steder i området, og her kan du følge byggeriet.

Hvad bygger vi i de kommende år?

På Buddingevej kommer letbanen til at køre i højre side på strækningen fra Engelsborgvej og ned mod viadukten og stationen. I de kommende år ombygger vi derfor Buddingevej, så der bliver plads til letbanen. Ved viadukten skal letbanen køre igennem en ny letbanetunnel til højre for buen. Kort efter viadukten drejer letbanen til højre, hvor den får stoppested foran Lyngby Station. Fra letbanestationen er der gode omstigningsforhold til S-toget via en ny fodgængertunnel fra Jernbanepladsen.

Hen over de kommende år arbejder vi flere steder i området. Følg byggeriet her.

Arbejdet vil foregå i forskellige områder frem til starten af 2023. Se mere om de enkelte områder nedenfor.

Arbejdspladsen lige nu

Vi bygger fodgængertunnel ved stationen
I øjeblikket udfører vi det afsluttende arbejde inde i fodgængertunnelen, som ligger i område E. Arbejdet udføres i hverdagene i tidsrummet 7 til 18. Når fodgængertunnelen er bygget færdig, overdrages den til DSB for videre arbejde. 
Vi forstærker området mellem Lehwaldsvej og Buddingevej
I område C forstærker vi området, hvor indkørslen til den nye letbanetunnel under S-banen og Lyngby Omfartsvej, skal ligge. For at udligne niveauforskellen er området tidligere blevet forstærket med sekantpæle, spuns og jordankre. Arbejdet udføres i hverdagene mellem kl. 7 og 18. 
Vi bygger letbanens linjeføring fra Engelsborgvej til viadukten
I område B gør vi i øjeblikket plads til letbanens linjeføring. Det betyder, at vi i hverdagene mellem kl. 7 og 18 færdiggør en støttemur langs Buddingevej. 

Arbejdsperioder i området

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet

Billedgalleri

1 / 33

Byggeri af fodgængertunnel i område E - juli 2019

Se den kommende fodgængertunnel i Lyngby