Vi om­byg­ger Klam­pen­borg­vej fra Ka­nal­vej til Lund­tof­te­gårds­vej

Marts 2021 til sommeren 2022

I 2025 ruller Hovedstadens Letbane ud på sin første tur. Fra centrum af Lyngby vil letbanen køre ad Klampenborgvej mod Fortunbyen og DTU. Byggeriet af letbanen langs den del af Klampenborgvej går snart i gang, og her kan du følge byggeriet.

Hvad bygger vi i de kommende år?

Når letbanen forlader centrum af Lyngby, fortsætter den ad Klampenborgvej mod Fortunbyen og DTU. På Klampenborgvej vil letbanen køre i de to spor, som i dag er vejbaner ind mod Lyngby, inden den svinger op ad Lundtoftegårdsvej mod DTU. I de kommende år ombygger vi derfor Klampenborgvej på strækningen mellem Kanalvej og Lundtoftegårdsvej, så der bliver plads til letbanen. 

Hen over de kommende år arbejder vi flere steder i området i forskellige perioder. Følg byggeriet her.

Arbejdet vil foregå i forskellige områder frem til sommeren 2022. Se mere om de enkelte områder nedenfor.

I krydset mellem Klampenborgvej og Kanalvej skifter letbanen side, så den på resten af Klampenborgvej vil køre i de to spor, som i dag udgør vejbanerne ind mod Lyngby. Derfor skal vejen og krydsene med Kanalvej og Firskovvej bygges om, så der bliver plads til letbanen. Ligeledes skal broen, hvor Nærumbanen krydser Klampenborgvej, forberedes til letbanens passage under den.

Se her, hvor vi arbejder i øjeblikket.  

Krydset mellem Buddingevej og Sorgenfrigårdsvej skal - ligesom strækningen før og efter krydset - ombygges, så der bliver plads til letbanen. Arbejdet i området vil hovedsageligt være almindeligt vejarbejde, som man kender det, hvor vi ombygger vejen og laver nyt fortov og cykelsti.

Se her, hvor vi arbejder i øjeblikket. 

Ved Circle K-tankstationen svinger letbanen op ad Lundtoftegårdsvej, hvor den fortsætter mod DTU og endestationen i Lundtofte. Derfor skal vi ombygge området ved krydset og tankstationen, så der bliver plads til letbanen og til Fortunbyen Station, som kommer til at ligge på Klampenborgvej kort før krydset med Lundtoftegårdsvej.

Se her, hvor vi arbejder i øjeblikket. 

Arbejdspladsen lige nu

Vi ombygger en del af Klampenborgvej

Fra starten af marts 2021 ombygger vi Klampenborgvej mellem Firskovvej og Lundtoftgårdsvej i område B. Vejen skal ombygges og udvides, så der bliver plads til letbanen og nyt fortov og cykelsti. Det betyder blandt andet, at vi skal opskære asfalt, udføre grave- og komprimeringsarbejde mv. – og disse arbejder vil periodevis være støjende.

Arbejdet er opdelt i flere faser, og her i den første fase arbejder vi langs den syd-østlige side af Klampenborgvej. I perioden omlægger vi trafikken, så nogle af dine vanlige ruter kan blive ændret. På Klampenborgvej vil der være en kørebane i hver retning i stedet for normalt to, og ind- og udkørsel til Agervang lukkes fra Klampenborgvej, så du i stedet skal benytte Kornagervej for at komme ind til området. Hold øje med skiltningen på stedet og se mere på vores hjemmeside om, hvordan du holder dig opdateret om den aktuelle trafiksituation. Læs mere på dinletbane.dk/trafik.

Arbejdet udføres på hverdage mellem kl. 7 og 18. 

 

Her nedenfor kan du se en kalender over arbejdsperioder og tilladte arbejdstider for alle arbejder i området. 

Arbejdsperioder i området

Vi ombygger og udvider Klampenborgvej fra Firskovvej til Lundtoftegårdsvej i område B. Arbejdet er almindeligt vejarbejde, hvor skal opskære asfalt og udføre grave- og komprimeringsarbejde på hverdage mellem kl. 7 og 18. Arbejdet vil periodevis være støjende.

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet

Hvis du gerne vil holde dig orienteret om letbane-aktiviteterne i Lyngby, så tilmeld dig vores Infoservice. Så modtager du automatisk en mail med seneste nyt, hver gang nye arbejder går i gang. Du kan tilmelde dig ved at klikke her.

Hvis du bor tæt på byggeriet, sætter entreprenøren opslag på døren til din opgang eller lægger en seddel i din postkasse med de forventede perioder med støjende arbejde.

Du finder også støjinformationen ovenfor under 'Arbejdspladsen lige nu'

Se her, hvordan du kan holde dig orienteret om den aktuelle trafiksituation, uanset om du rejser med kollektiv transport eller kører i bil eller på cykel.

Hvis du har spørgsmål til byggeriet, er du velkommen til at kontakte os.