August 2021 til efteråret 2023

I 2025 ruller Hovedstadens Letbane ud på sin første tur. På den sidste del af turen frem mod endestationen i Lundtofte kører letbanen blandt andet ad Lundtoftegårdsvej og via DTU. Snart går vores entreprenør i gang med at ombygge området, og her kan du løbende følge byggeriet.

Hvad bygger vi i de kommende år?

På Lundtoftegårdsvej kommer letbanen til at køre i venstre side på strækningen fra Klampenborgvej og via DTU til endestationen i Lundtofte. I de kommende år ombygger vi derfor Lundtoftegårdsvej samt vejene på DTU's område, så der bliver plads til letbanen. På strækningen fra Klampenborgvej til DTU kører letbanen i siden af Lundtoftegårdsvej, mens den på strækningen fra Anker Engelunds Vej til endestationen i Lundtofte kører i det grønne areal mellem Lundtoftegårdsvej og motorvejen.

Hen over de kommende år arbejder vi flere steder i området. Følg byggeriet her.

Arbejdet vil foregå i forskellige områder frem til efteråret 2023. Se mere om de enkelte områder nedenfor.

Arbejdspladsen lige nu

Ombygning af den østlige side af Lundtoftegårdsvej
I område A ombygger og udvider Lundtoftegårdsvej mellem Klampenborgvej og Akademivej. Derfor er der i øjeblikket kun ét spor i hver retning på Lundtoftegårdsvej. Hvis du kommer ad Lundtoftegårdsvej fra DTU/Lundtofte og skal ind mod centrum af Lyngby, så skal du dreje til højre ad Lyngbygårdsvej og benytte den i stedet for Klampenborgvej. Følg skiltningen i området og overhold venligst afspærringerne, så vi passer på byggearbejderne og på dig, mens vi bygger. Arbejdet udføres på hverdage mellem kl. 7 og 18, hvor du kan opleve støj fra arbejdskøretøjer, maskiner mv.motorvejsrampen være spærret i første del af perioden. Følg skiltningen i området. 
Vi bygger en ny sti-tunnel ved stien langs Akademivej
I område A, hvor letbanen krydser stien under Lundtoftegårsvej, bygger vi en ny sti-tunnel til fodgængere og cyklister. I første omgang skal vi grave ud og gøre plads til de nye tunnelelementer. Senere på foråret bliver de nye elementer leveret og monteret, og derefter færdiggør vi tunnelen med belægning på stien osv. Til sidst bygger vi letbanens linjeføring oven på tunnelen. Tunnelen forventes at kunne åbne i løbet af sommeren 2022, mens arbejdet fortsætter frem til efteråret 2022.
Vi ombygger Akademivej og Asmussens Allé
I område B ombygger vi Akademivej og Asmussens Allé. Arbejdet foregår fra krydset med Kollegiebakken og ned til Elektrotorvet på Asmussens Allé. Arbejdet vil være almindeligt vejarbejde, hvor vi blandt andet skal opbryde asfalt, ombygge vejen og lægge ny belægning og gøre klar til letbanens skinner. Følg skiltningen i området og husk at passe godt på byggearbejderne og hinanden, mens byggeriet er i gang. Arbejdet udføres i hverdagene mellem kl. 7 og 18.
Byggeri af linjeføring og Lundtofte Station
I område C etablerer vi nye afvandingsledninger og bygger letbanens linjeføring i det grønne areal mellem Lundtoftegårdsvej og Helsingørmotorvejen. Derfor kan du opleve entreprenørmaskiner og arbejdskørsel til og fra området i forbindelse med arbejdet, som udføres på hverdage mellem kl. 7 og 18. I januar og februar udfører vi endvidere et støjende funderingsarbejde til den kommende Lundtofte Station. Følg skiltningen i området, og overhold venligst afspærringerne, så vi passer godt på byggearbejderne og på dig, mens vi bygger letbanen. Arbejdet forventes afsluttet i slutningen af 2022.

Arbejdskalenderen opdateres løbende med nye aktiviteter og perioder. 

Arbejdsperioder i området

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet