Vi om­byg­ger Lyng­by Torv og Klam­pen­borg­vej

December 2020 til starten af 2022

I 2025 ruller Hovedstadens Letbane ud på sin første tur. På turen gennem Lyngbys centrum vil letbanen køre langs Lyngby Torv og forsætte ud af Klampenborgvej ved Magasin og Lyngby Storcenter. Byggeriet i det centrale Lyngby er nu i gang, og her kan du følge byggeriet.

Hvad bygger vi i de kommende år?

I det centrale Lyngby kører letbanen fra stationen og langs den sydøstlige side af Lyngby Torv. Derfra svinger den ud på Klampenborgvej, hvor den krydser Lyngby Hovedgade og fortsætter ud ad Klampenborgvej gennem området mellem Magasin og Lyngby Storcenter. I de kommende år ombygger vi derfor Lyngby Torv og Klampenborgvej, så der bliver plads til letbanen. 

Hen over de kommende år arbejder vi flere steder i området i forskellige perioder. Følg byggeriet her.

Arbejdet vil foregå i forskellige områder frem til starten af 2022. Se mere om de enkelte områder nedenfor.

På Jernbanepladsen ligger letbanestationen 'Lyngby'. Herfra svinger letbanen til venstre op ad den sydøstlige side af Lyngby Torv, som den følger ned mod Klampenborgvej. Derfor skal området ved Jernbanepladsen og den nye åbning til letbanen op ad Lyngby Torv bygges om, så der bliver plads til letbanen. 

Se her, hvor vi arbejder i øjeblikket.  

Letbanen kommer til at køre på den sydøstlige side af Lyngby Torv - altså på højre side af Lyngby Torv, hvis man står på Rådhuset og kigger ud på torvet. Derfor skal den side af Lyngby Torv ombygges, så der bliver plads til letbanen.

Se her, hvor vi arbejder i øjeblikket. 

Fra den sydøstlige side af Lyngby Torv fortsætter letbanen ud på Klampenborgvej, hvor den krydser Lyngby Hovedgade inden den fortsætter ind i området mellem Magasin og Lyngby Storcenter. Derfor skal vejen og krydsene ved Torvet, Klampenborgvej og Lyngby Hovedgade ombygges, så der bliver plads til letbanen.

Se her, hvor vi arbejder i øjeblikket. 

Letbanen fortsætter ad Klampenborgvej mellem Magasin og Lyngby Storcenter. Som en del af Lyngby-Taarbæk Kommunes udviklingsplaner bliver området mellem Magasin og Lyngby Storcenter fremover forbeholdt letbane, busser, gående og cyklister. Letbanens skinner bliver nedfældet i belægningen, så området kan krydses til fods, og så der også kan køre busser på skinnerne. I det centrale Kgs. Lyngby bliver der derfor mulighed for at skabe plads til mere byliv og bedre forhold for café og butiksliv.

Lyngby-Taarbæk Kommune har sat gang i en Visionsproces for Kgs. Lyngby, som skal sætte retningen for udviklingen i området. Den proces kan du følge på kommunens hjemmeside. Du kan læse mere om kommunens udviklingsplaner på kommuneplanens hjemmeside, https://kommuneplan2017.ltk.dk/

Se her, hvor vi arbejder i øjeblikket. 

Arbejdspladsen lige nu

Vi ombygger sydøstlig side af Lyngby Torv

Vi ombygger den sydøstlige side af Lyngby Torv fra Jernbanepladsen og op mod Klampenborgvej til den kommende letbane i område B. Det betyder, at vi blandt andet skal opbryde asfalt, ombygge vejen og lægge ny belægning.

Arbejdet vil periodevis være støjende, men det udføres inden for almindelig arbejdstid på hverdage mellem kl. 7 og 18. Gennemkørsel vil ikke være mulig, mens arbejdet står på, men der vil gennem hele perioden være gående adgang til bygningerne og butikkerne langs Lyngby Torv.

Arbejdsperioder i området

Støjende arbejde i område B i almindelig arbejdstid på hverdage mellem kl. 7 og 18, hvor vi ombygger den sydøstlige side af Lyngby Torv fra Jernbanepladsen og op mod Klampenborgvej. Det betyder, at vi blandt andet skal opbryde asfalt, ombygge vejen og lægge ny belægning.

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet

Hvis du gerne vil holde dig orienteret om letbane-aktiviteterne i Lyngby, så tilmeld dig vores Infoservice. Så modtager du automatisk en mail med seneste nyt, hver gang nye arbejder går i gang. Du kan tilmelde dig ved at klikke her.

Hvis du bor tæt på byggeriet, sætter entreprenøren opslag på døren til din opgang eller lægger en seddel i din postkasse med de forventede perioder med støjende arbejde.

Du finder også støjinformationen ovenfor under 'Arbejdspladsen lige nu'

Se her, hvordan du kan holde dig orienteret om den aktuelle trafiksituation, uanset om du rejser med kollektiv transport eller kører i bil eller på cykel.

Hvis du har spørgsmål til byggeriet, er du velkommen til at kontakte os.