December 2020 til sommeren 2022

I 2025 ruller Hovedstadens Letbane ud på sin første tur. På turen gennem Lyngbys centrum vil letbanen køre langs Lyngby Torv og forsætte ud af Klampenborgvej ved Magasin og Lyngby Storcenter. Byggeriet i det centrale Lyngby er nu i gang, og her kan du følge byggeriet.

Hvad bygger vi i de kommende år?

I det centrale Lyngby kører letbanen fra stationen og langs den sydøstlige side af Lyngby Torv. Derfra krydser den Lyngby Hovedgade og fortsætter ud ad Klampenborgvej gennem området mellem Magasin og Lyngby Storcenter. I de kommende år ombygger vi derfor Lyngby Torv og Klampenborgvej, så der bliver plads til letbanen. 

Hen over de kommende år arbejder vi flere steder i området i forskellige perioder. Følg byggeriet her.

Arbejdet vil foregå i forskellige områder - se mere om de enkelte områder nedenfor.

Arbejdspladsen lige nu

Vi ombygger Jernbanepladsen
Vi ombygger og klargør Jernbanepladsen i område A til letbanen. Arbejdet vil være almindeligt vejarbejde, hvor vi blandt andet skal opbryde asfalt, ombygge vejen og lægge ny belægning samt lægge de sporkasser, som letbaneskinnerne sidenhen skal monteres i. Arbejdet ud i hverdagene mellem kl. 7 og 18. I første omgang har vi fjernet et helleanlæg for at gøre plads til trafikken ved det videre arbejde. Derefter går arbejdet i gang i den side af Jernbanepladsen, som ligger tættest på rådhuset. Til foråret forventer vi, at arbejdet flytter til den modsatte side mod stationen. Du vil fortsat kunne færdes i begge retninger mens arbejdet står på – både som bilist og cyklist, men fordi pladsen er begrænset, kan du forvente længere rejsetid. Følg skiltningen i området og husk at passe godt på byggearbejderne og hinanden, mens arbejdet står på.
   
Vi ombygger Klampenborgvej og krydset ved Lyngby Hovedgade i centrum af Lyngby
Vi ombygger Klampenborgvej i område C og D fra Lyngby Torv / Lyngby Hovedgade og til Kanalvej. Her skal vi blandt andet opbryde asfalt, ombygge vejen og lægge ny belægning. Arbejdet vil periodevis være støjende, og det udføres inden for almindelig arbejdstid på hverdage mellem kl. 7 og 18. Klampenborgvej i det centrale Lyngby er lukket for kørende trafik, men som fodgænger eller cyklist kan du fortsat passere. Når letbanen åbner, vil området være forbeholdt fodgængere, cyklister og kollektiv trafik, så der bliver plads til byliv i Lyngby Centrum. Læs mere om lukningen af Klampenborgvej her.

Arbejdsperioder i området

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet