December 2020 til sommeren 2022

I 2025 ruller Hovedstadens Letbane ud på sin første tur. På turen gennem Lyngbys centrum vil letbanen køre langs Lyngby Torv og forsætte ud af Klampenborgvej ved Magasin og Lyngby Storcenter. Byggeriet i det centrale Lyngby er nu i gang, og her kan du følge byggeriet.

Hvad bygger vi i de kommende år?

I det centrale Lyngby kører letbanen fra stationen og langs den sydøstlige side af Lyngby Torv. Derfra krydser den Lyngby Hovedgade og fortsætter ud ad Klampenborgvej gennem området mellem Magasin og Lyngby Storcenter. I de kommende år ombygger vi derfor Lyngby Torv og Klampenborgvej, så der bliver plads til letbanen. 

Hen over de kommende år arbejder vi flere steder i området i forskellige perioder. Følg byggeriet her.

Arbejdet vil foregå i forskellige områder frem til starten af 2022. Se mere om de enkelte områder nedenfor.

Arbejdspladsen lige nu

Vi ombygger Lyngby Torv
Vi ombygger den sydøstlige side af Lyngby Torv i område A, B og C. Det betyder, at vi blandt andet ombygger vejen og lægger de elementer, som letbanens skinner skal monteres på samt etablerer nyt fortov og ny cykelsti. Arbejdet vil periodevis være støjende, og det udføres inden for almindelig arbejdstid på hverdage mellem kl. 7 og 18. Lyngby Torv er lukket for bilkørsel og genåbner ikke for biltrafik, da området i fremtiden vil være forbeholdt fodgængere, cyklister og kollektiv transport. Læs mere om lukningen af Lyngby Torv for biltrafik her
Vi ombygger Klampenborgvej i centrum af Lyngby
Vi ombygger Klampenborgvej i område D fra Lyngby Hovedgade og til Kanalvej. Her skal vi blandt andet opbryde asfalt, ombygge vejen og lægge ny belægning. Arbejdet vil periodevis være støjende, og det udføres inden for almindelig arbejdstid på hverdage mellem kl. 7 og 18. Klampenborgvej i det centrale Lyngby er lukket for kørende trafik, men som fodgænger eller cyklist kan du fortsat passere. Når letbanen åbner, vil området være forbeholdt fodgængere, cyklister og kollektiv trafik, så der bliver plads til byliv i Lyngby Centrum. Læs mere om lukningen af Klampenborgvej her.

Arbejdsperioder i området

Sådan holder du dig opdateret

Her finder du nyt om arbejdet