Anlægsarbejde i Rødovre

Her har vi samlet et generelt overblik over de anlægsarbejder, som er i gang i Rødovre. På kortet kan du se de aktiviteter, som er en del af letbane-projektet, men andre bygherrer kan være i gang med aktiviteter, som ikke direkte er en del af letbane-projektet, men som alligevel påvirker omgivelserne. Det kan f.eks. være ledningsomlægninger eller andre supplerende aktiviteter, som skal gøre klar til letbanebyggeriet.

Hvis du har brug for et overblik over den aktuelle trafiksituation, så klik her og læs mere

Få seneste nyt

Tilmeld dig vores Infoservice og få seneste nyt om byggeriet på mail, når nye aktiviteter gå i gang. Du kan naturligvis altid framelde dig igen. 

Vælg kommune

Når du tilmelder dig Infoservice, accepterer du samtidig vores persondatapolitik. Læs her, hvordan vi opbevarer og behandler dine persondata.

Forberedende arbejde i Rødovre

Før vi kan gå i gang med at bygge Hovedstadens Letbane, skal området langs letbanens kommende linjeføring gøres klar til byggeriet. F.eks. skal de elledninger, internetkabler, vandledninger osv., som i dag ligger i vejen og i fortovet eller cykelstien, flyttes. Det er de enkelte forsyningsselskaber, som ejer deres egne ledninger, og derfor er det også de enkelte ledningsejere, som selv står for at flytte deres installationer og informere naboerne om de gener, det kan give.

I Rødovre Kommune skal følgende ledningsejere omlægge ledninger for at gøre plads til letbanebyggeriet:

 

Sådan bygger vi Hovedstadens Letbane

Før letbanen ruller ud på sin første tur, skal byggeriet igennem tre forskellige faser - 'Forberedende arbejder', 'Anlægsarbejde' og 'Byggeri af letbanen'. Til sidst tester vi systemet og prøvekører skinnerne. Du kan blive klogere på de tre faser i den korte film 'Sådan bygger vi Hovedstadens Letbane'.

Letbanen giver Islev offentlig transport i verdensklasse. Det er en vigtig del af den nære velfærd og det gode liv her i forstaden, at man let og hurtigt kan komme omkring i hele hovedstadsområdet. Islev er et dejligt sted og en meget vigtig del af Rødovre. Jeg er sikker på, at letbanen bliver prikken over i’et for Islev. Vi har de seneste år investeret massivt i området som forberedelse til letbanen. Islevbrovej og Islev Torv er blevet forskønnet, så der kommer en flot forbindelseslinje til den kommende letbanestation. Området er virkelig blevet attraktivt. Letbanen bliver endnu et skridt i den rigtige retning for udviklingen af Islev.

Borgmester i Rødovre Kommune, Britt Jensen (A)