28.02.2022

I weekenden den 25-27. februar 2022 løftede vi letbanebroer på plads over Frederikssundmotorvejen i Glostrup. Se en timelapse video, hvor vi har kogt to nætters arbejde ned til blot et par minutter.

I weekenden var Glostrup endnu engang centrum for en stor begivenhed og milepæl på letbanebyggeriet. Her løftede vi i frostklart og ikke mindst vindstille vejr to letbanebroer og en cykelbro på plads på Nordre Ringvej over Frederikssundmotorvejen. Arbejdet foregik i nattens mulm og mørke natten til lørdag og søndag, og vi havde en fotograf på pletten, så du kan se, hvordan det gik for sig.

Broer løftet på plads i seks dele
Broerne, der er produceret af Danpro i Polen, blev transporteret fra Køge Havn til Glostrup på store særtransporter. Herfra blev de løftet på plads af en kran.  

Arbejdet var planlagt til at foregå om natten af hensyn til trafikken på motorvejen. Først blev de østgående spor mod København spærret, så de første tre broelementer kunne blive monteret. Dernæst blev den modsatte side af motorvejen spærret, og de sidste tre broelementer blev løftet på plads.

Se filmen af broløftene over Frederikssundmotorvejen
Vi har lavet en timelapse video, hvor de to nætters arbejde er kogt ned til blot et par minutter. På en timelapse video ser det legende let ud, men det kræver lang forberedelse og stor præcision at løfte og montere seks broer, hvor den tungeste har en vægt ca. 120 tons og en længde på 34 meter. Se videoen nedenfor.

Følg byggeriet
Vi fortsætter nu arbejdet med at gøre klar til letbanens linjeføring i området omkring broerne i Glostrup. Allerede til sommer skal vi igen løfte letbanebroer, og denne gang gælder det Holbækmotorvejen i Brøndby. Du kan følge letbanebyggeriet her.

Per Aarsleff A/S og Danpro er entreprenører på broløftene i Glostrup.

Broer løftes på plads over Frederikssundmotorvejen i Glostrup

Se videoen af broløftene i Glostrup.