09.04.2021

I denne uge nåede letbanebyggeriet i Glostrup en stor milepæl. Det skete, da de første fire nye letbanebroer blev løftet på plads på Søndre Ringvej over Banemarksvej og Sydvestvej nær Glostrup Station om aftenen og natten mellem tirsdag og torsdag.

De fire broer af stål er blevet samlet på vores byggeplads ved Søndre Ringvej 37 i Brøndby. Derfor var det nødvendigt at spærre de nordgående vejbaner, så broerne kunne blive monteret på store blokvogne og fragtet til deres nye hjemsted på Ringvejsbroen ved Glostrup Station. 

På Ringvejsbroen sørgede to kæmpemæssige kraner for at løfte de 90 tons tunge broer på plads med stor præcision. Natten til onsdag den 7. april kom de første to broer på plads over Banemarksvej/Stationsparken og onsdag aften blev de to sidste broer løftet på plads over Sydvestvej allerede inden det blev midnat.

Vi havde en fotograf på pletten for at forevige øjeblikket, så du herunder kan se, hvordan det hele foregik.

De fire nye letbanebroer bliver nu færdigmonteret, og derfor vil der fortsat være afspærringer under broerne på Sydvestvej og Banemarksvej frem til fredag aften den 9. april.

Arbejdet fortsætter frem mod næste milepæl
På byggepladsen fortsætter vi med at forberede monteringen af de sidste store letbanebroer over jernbanesporene, som forventeligt kommer på plads i slutningen af juli 2021. Delene til de to sidste broer ankommer til vores byggeplads på Søndre Ringvej 37 i Brøndby i slutningen af april, hvor de bliver samlet.

Følg byggeriet
Her på hjemmesiden kan du læse mere om anlægsarbejdet i Glostrup og se, hvilke aktiviteter vi udfører i området og i hvilke perioder. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på info@dinletbane.dk eller tlf. 7242 4500.

1 / 20

Kranerne er klar til løft ved Banemarksvej. Foto: Jeppe Michael Jensen/Hovedstadens Letbane