22.04.2021

I 2025 kører letbanen sin første tur mellem Ishøj og Lyngby. Uanset om du stiger på et letbanetog i Ishøj eller Lyngby – eller en af de seks andre kommuner, som letbanen kører igennem – så overvåges driften af letbanen fra kontrol- og vedligeholdelsescentret i Glostrup.
Byggestart i 2019
Byggeriet gik i gang i juni 2019, hvor en række borgmestre fra letbanens ejerkommuner kunne tage det allerførste spadestik til letbanens hovedkontor. De sidste to år har vores entreprenør CG Jensen A/S været i fuld gang med byggeriet, som startede på en stor og bar plads i Glostrup Kommune. Tilbage mangler nu kun området uden for bygningen, så det vil tage sig lige så flot ud som bygningen.
Kom med indenfor
Vi har været ude og besøge kontrol- og vedligeholdelsescentret sammen med vores egen byggepladsleder, Mark Andersen, så du kan få en digital rundvisning. Du kan blandt andet høre om nogle af de tekniske aspekter af bygningen – f.eks. valget af materialer til facaden og perronområdets funktioner. Du kan se videoen her nedenfor. Når kontrol- og vedligeholdelsescentret har fået de allersidste detaljer på plads og står helt knivskarpt og færdigt i sensommeren, forlader CG Jensen området og overlader det til Siemens Mobility og Aarsleff Rail. Herfra går arbejdet med bl.a. at lægge skinner og færdiggøre de mange tekniske installationer i gang. Senere hen vil de også skulle teste de nye letbanetog. 

Kom med indenfor

Byggepladsleder, Mark Andersen, viser rundt på kontrol- og vedligeholdelsescentret