01.07.2020

Siden efteråret 2019 har vi anlagt området til den kommende letbane langs den nordlige side af Ishøj Strandvej – fra Strandparkstien og frem til Store Vejleå. Nu er arbejdet afsluttet for denne gang.

Langs Ishøj Strandvej har vi nu anlagt det område, hvor den kommende letbane skal køre, når den ruller ud på sin første tur i 2025. Strækningen langs Ishøj Strandvej er anlagt med et ekstra lag jord på toppen, som skal sørge for, at underlaget hen over de næste par år komprimeres, så det bliver stabilt at bygge på, når selve letbanen skal bygges. Det ekstra jordlag fjernes igen, når arbejdet fortsætter. Samtidig har vi klargjort letbanens passage ved Store Vejleå på grænsen mellem Ishøj og Vallensbæk Kommuner.

Sikkerhed i højsædet

Arbejdet har stået på siden efteråret 2019, og på trods af en meget regnfuld februar med våd jord, som vanskeliggjorde arbejdet og derefter Corona-situationen, har arbejdspladsen været i gang i hele perioden. Både Hovedstadens Letbane og entreprenøren, M.J. Eriksson, har særligt fokus på sikkerhed, og blandt andet derfor kunne entreprenøren i maj markere 100 arbejdsdage uden ulykker på arbejdspladsen. Det store fokus på sikkerhed fortsætter naturligvis gennem hele letbaneprojektet og på hele strækningen.

Anlægsarbejdet fortsætter i 2022

Når anlægsarbejdet forventeligt fortsætter i 2022, bliver det øverste jordlag fjernet igen, og derefter fortsætter arbejdet med at gøre strækningen klar til byggeriet af selve letbanen. Du kan altid følge letbanebyggeriet her på vores hjemmeside

Her nedenfor kan du se en række billeder fra arbejdet med letbane-området langs Ishøj Strandvej og Store Vejleå.

1 / 13

Ishøj Strandvej før arbejdet gik i gang