Letbanefolk fra hele Europa på besøg

05.11.2019

Mandag og tirsdag var knap 100 branchefolk fra hele Europa samlet i København til Light Rail Day. Deltagerne hentede blandt andet inspiration til arbejdet med letbaner i deres egne byer på en guidet tur langs Hovedstadens Letbane.

København var den 4.-5. november vært for den årlige konference Light Rail Day. Deltagerne kom fra mange forskellige europæiske byer, som enten har eller er i gang med at bygge letbaner. De knap 100 deltagere blev introduceret til Hovedstadens Letbane via en køretur langs Ring 3 og fik et oplæg om letbanen fra administrerende direktør Henrik Plougmann Olsen. Derudover var der oplæg om letbaner i hele Europa og god tid til at udveksle erfaringer med andre branchefolk om, hvordan man bygger og driver letbaner.

Her kan du møde et udpluk af deltagerne på konferencen.

1 / 4

Göran Eriksson, Sweco, Gøteborg: ”Jeg kommer fra Göteborg og er involveret i letbaneprojektet der og i Oslo, Stockholm og Bergen. Jeg er her for at træffe kolleger fra de andre lande, som arbejder med det samme. Jeg glæder mig mest til at høre forelæsningerne og snakke med de andre deltagere mellem forelæsningerne. Det bliver spændende at høre om fremdriften i de andre projekter her, hvor alle er samlet på et sted.”

Fakta om letbaner i Europa

  • En undersøgelse fra 2018, som UITP (International Association of Public Transport) står bag, viser, at antallet af anlagte letbanekilometer stiger i hele verden.
  • Der er indviet 59 nye letbaner i verden i løbet af de sidste tre år
  • I Europa blev der bygget 93,5 km. ny letbane (heraf 68 km. nye linjer) i 2018.
  • I 2018 blev der færdiggjort sammenlagt 46 letbaner i 20 lande og 40 byer. Af den samlede strækning på 309 km. var der 66 pct. nye linjer og 22 pct. videreføring af eksisterende linjer. Resten var ombygning af eksisterende skinner til letbaner, som det fx er sket i Aarhus.

Find statistikken her:

https://www.uitp.org/sites/default/files/UrbanRail_SB_pressrelease.pdf