20.07.2021

I sensommeren 2021 starter Hovedstadens Letbanes anlægsarbejde i et nyt område af Lyngby – denne gang på Lundtoftegårdsvej og DTU frem mod endestationen i Lundtofte.

Forsyningsselskabernes arbejde med at flytte rør og ledninger på Lundtoftegårdsvej mellem krydset med Klampenborgvej og letbanens kommende endestation i Lundtofte nord for DTU er snart nået så langt, at der er plads til, at vores entreprenør, Per Aarsleff A/S, kan gå i gang med at bygge letbanens linjeføring på Lundtoftegårdsvej og på DTU’s område. Her kan du læse lidt mere om planerne for Hovedstadens Letbanes arbejde på denne del af strækningen i den kommende tid.

Vi ombygger strækningen langs letbanens linjeføring
Hen over de kommende par år skal vejen blandt andet ombygges. På den første del af strækningen fra Klampenborgvej til Akademivej skal letbanen køre i den vestlige side, og derfor skal vejen udvides mod øst. På DTU skal letbanen køre via Akademivej, Asmussens Allé og Anker Engelunds Vej, som derfor også skal ombygges – og på den sidste del af strækningen frem mod endestationen i Lundtofte kører letbanen i det grønne areal mellem Lundtoftegårdsvej og motorvejen. Disse områder ombygges hen over de kommende par år, og her kan du læse mere om, hvad der skal bygges.

Arbejde i flere faser
Arbejdet vil forløbe i forskellige faser og forskellige steder i området i de kommende par år. Hovedstadens Letbane informerer i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune løbende om de enkelte arbejder, efterhånden som de går i gang. Det meste af arbejdet ventes at blive udført inden for almindelig arbejdstid i hverdagene, som i Lyngby-Taarbæk Kommune er hverdage kl. 7-18 og lørdage kl. 7-14. Hovedparten af arbejdet vil minde om almindeligt vejarbejde, som man kender det. Selvom vi gør, hvad vi kan for at mindske generne fra byggeriet, kan vi ikke bygge letbanen, uden at det påvirker vores naboer, mens arbejdet står på. Vi beklager naturligvis de gener, du vil kunne opleve, hvis du bor eller færdes omkring vores byggepladser.

Følg byggeriet – sådan informerer vi om arbejdet
Du kan følge byggeriet her på vores hjemmeside, dinletbane.dk/lyngby. Når arbejdet går i gang, kan du klikke på de enkelte arbejdsområder på kortet og se, hvornår vi forventer hvilke typer af arbejde i området, og hvad vi arbejder på i øjeblikket. I samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune informerer vi løbende om de enkelte arbejder i området, og bor du tæt på det støjende arbejde, informerer vi med opslag på døren til din opgang eller i postkassen og et brev i din e-Boks. Endelig kan du tilmelde dig vores Infoservice, og det vil vi anbefale dig at gøre. Så får du automatisk løbende nyt om arbejdet på mail.

Du kan også følge byggeriet på Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside om letbaneprojektet på letbane.ltk.dk.

Hvis du har spørgsmål til arbejdet, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvis du har spørgsmål til Lyngby-Taarbæk Kommune, kan du altid kontakte kommunen - du finder kontaktoplysninerne her.