13.09.2021

I efteråret 2021 går Hovedstadens Letbanes anlægsarbejde i gang i et nyt område af Lyngby – denne gang på Buddingevej i den sydlige del af Lyngby.

Forsyningsselskabernes arbejde med at flytte rør og ledninger på Buddingevej fra krydset med Engelsborgvej og sydpå er fortsat godt i gang. I løbet af efteråret forventer vi dog, at arbejdet er nået så langt, at vores entreprenør, Per Aarsleff A/S, kan gå i gang med at bygge letbanens linjeføring på de områder af Buddingevej, hvor forsyningsledningerne er omlagt. Her kan du læse overordnet om Hovedstadens Letbanes arbejde på denne del af Buddingevej i den kommende tid.

Vi ombygger strækningen langs letbanens linjeføring
Hen over de kommende par år skal vi blandt andet ombygge vejen. På Buddingevej vil letbanen køre i midten af vejen fra kommunegrænsen til Gladsaxe og frem til krydset med Christian X’s Alle. Her bliver der sået græs mellem skinnerne, så der bliver et grønt areal midt i vejen. Fra krydset med Christian X’s Alle deler letbanen spor med den sydgående vejtrafik foran De Engelske Rækkehuse, og i krydset med Engelsborgvej skifter den side og fortsætter i dét område, som vi er i gang med at ombygge ved viadukten og videre frem mod centrum.

Vi forventer, at arbejdet med at ombygge vejen går i gang i løbet af efteråret 2021.

Arbejde i flere faser
Arbejdet vil forløbe i forskellige faser og forskellige steder i området i de kommende par år. Hovedstadens Letbane informerer i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune løbende om de enkelte arbejder, efterhånden som de går i gang – herunder også hvordan arbejdet vil påvirke trafikken. Det meste af arbejdet ventes at blive udført inden for almindelig arbejdstid i hverdagene, som i Lyngby-Taarbæk Kommune er hverdage kl. 7-18 og lørdage kl. 7-14. Hovedparten af arbejdet vil minde om almindeligt vejarbejde, som man kender det. Vi forventer ikke at skulle udføre spunsarbejde i forbindelse med ombygningen af vejen. Selvom vi gør, hvad vi kan for at mindske generne fra byggeriet, kan vi ikke bygge letbanen, uden at det påvirker vores naboer, mens arbejdet står på. Vi beklager naturligvis de gener, du vil kunne opleve som trafikant eller nabo til arbejdet de forskellige steder i området.

Følg byggeriet – sådan informerer vi om arbejdet
Du kan følge byggeriet på vores hjemmeside, dinletbane.dk/lyngby. Når arbejdet går i gang, kan du klikke på de enkelte arbejdsområder på kortet og se, hvornår vi forventer hvilke typer af arbejde i området, og hvad vi arbejder på i øjeblikket. I samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune informerer vi løbende om de enkelte arbejder i området, og bor du tæt på det støjende arbejde, informerer vi med opslag på døren til din opgang eller i postkassen og et brev i din e-Boks. Endelig kan du tilmelde dig vores Infoservice, og det vil vi anbefale dig at gøre. Så får du automatisk løbende nyt om arbejdet på mail. Tilmeld dig på dinletbane.dk/lyngby.

Du kan også følge byggeriet på Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside om letbaneprojektet på letbane.ltk.dk.

Hvis du har spørgsmål til arbejdet, er du altid velkommen til at kontakte os. Det kan du gøre på info@dinletbane.dk eller 7242 4500. Hvis du har spørgsmål til Lyngby-Taarbæk Kommune, kan du altid kontakte kommunen på letbane@ltk.dk eller 2388 6209.