04.11.2021

Den nye underjordiske fodgængertunnel på Lyngby Station er nu bygget færdig og er åbnet for passagerer i dag. Tunnelen skal være med til at sikre gode omstigningsforhold mellem S-tog og letbane, når letbanen åbner i 2025.

Her til morgen åbnede den nye fodgængertunnel under sporene på Lyngby Station. Dermed sættes punktum for et af de første, større letbanearbejder i Lyngby. Når letbanen åbner i 2025, skal fodgængertunnelen sikre gode omstigningsforhold for passagererne mellem S-tog og letbane. Allerede fra i dag vil tunnelen give nem adgang for passagerer fra Jernbanepladsen til Lehwaldsvej som supplement til den eksisterende fodgængertunnel ved Ulrikkenborg Plads.

”Fodgængertunnelen er nu bygget færdig, og vi har afleveret den til DSB, som skal stå for den fremadrettede drift af tunnelen som en del af den daglige drift af Lyngby Station. Frem til åbningen af letbanen i 2025 vil fodgængertunnelen sikre en forbedret adgangsvej under sporene for passagerer og andre forbipasserende”, siger Jesper Overgaard, chef for Kunder og Analyse i Hovedstadens Letbane.

Et af de første anlægsarbejder er nu afsluttet
Tunnelen var et af de første anlægsarbejder på letbaneprojektet og har været undervejs siden 2019. Først blev ydervæggene og loftet af tunnelen etableret under jorden, så den sidenhen kunne graves ud. Derefter har entreprenøren støbt gulv, indervægge og trapper op til perronerne og til Lehwaldsvej. Til sidst har tunnelen fået monteret lys, lavet gulvbelægning, sat gelændere op osv.

”Vi har nu overtaget ansvaret for fodgængertunnelen og gjort den klar til åbning med piktogrammer, vejvisning osv. Vi glæder os meget til at byde passagerer og andre fodgængere velkommen til Lyngby Station med en ny og forbedret adgangsvej under sporene”, siger underdirektør i DSB Ejendomme, Lars Gøtke.

Her nedenfor kan du se en række billeder og en video fra byggeriet af fodgængertunnelen. 

Følg byggeriet
Husk at du altid kan følge byggeriet af Hovedstadens Letbane her på hjemmesiden. På dinletbane.dk/lyngby får du overblikket over, hvilke byggerier vi er I gang med i Lyngby i øjeblikket. 

1 / 17

Byggeri af fodgængertunnelen - juli 2019

Sådan så det ud, da vi støbte vægge