06.10.2020

Siden 2018 er der som en del af forberedelserne til byggeriet af Hovedstadens Letbane blevet omlagt rør og ledninger i jorden i Rødovre Kommune. I andet halvår af 2020 startede anlægsarbejdet i kommunen.

I Rødovre Kommune har arbejdet med at omlægge ledninger i jorden været i gang siden midten af 2018. Dette arbejde fortsætter indtil starten af 2021.

Senest er anlægsarbejdet startet i andet halvår af 2020, og dette vil vare knap to år og dermed være færdigt i andet halvår af 2022.

Derefter begynder arbejdet med at lægge skinner og bygge den ene letbanestation, der skal ligge i Rødovre Kommune. Det arbejde forventes færdigt i andet halvår af 2023. Allerede i slutningen af 2023 forventes det også, at letbanen kan testes og prøvekøres på denne strækning.

Tidsplan for arbejdet i Rødovre Kommune
I nedenstående link kan du se den samlede tidsplan for byggeriet af Hovedstadens Letbane i Rødovre Kommune. Bemærk venligst, at der stadig bør tages forbehold for, at planen kan ændre sig med kort varsel.

Fakta om letbanen

  • Hovedstadens Letbane forventes at stå klar til brug i 2025 og skal gå mellem Ishøj og Lundtofte nord for Lyngby.  
  • Letbanen strækker sig over 28 kilometer og stopper ved 29 stationer undervejs.
  • Letbanen ventes at skulle betjene 13-14 millioner passagerer om året – til sammenligning rejser ca. 10 millioner passagerer om året med Kystbanen.
  • Passagererne kan skifte til S-tog på seks af de kommende letbanestationer, nemlig Ishøj, Vallensbæk, Glostrup, Herlev, Buddinge og Lyngby.