26.07.2021

I weekenden nåede letbanebyggeriet i Glostrup en stor milepæl. Det skete, da to nye letbanebroer blev løftet på plads på Søndre Ringvej over jernbanesporene nær Glostrup Station.

Selvom de to broer nu ligger sikkert over jernbanesporene ved Glostrup Station, har de været ude på noget af en rejse. Selve broelementerne er nemlig produceret af Danpro i Polen, hvorefter de er blevet transporteret til Danmark. Her er de blevet samlet, svejset og malet på vores byggeplads ved Søndre Ringvej 37 i Brøndby Kommune og slutteligt transporteret til Glostrup i weekenden.

Særtransport til arbejdspladsen
Broerne blev transporteret med det, man kalder for en særtransport, da de hver vejer den nette sum af 177 ton. Det kræver derfor to lastbiler for at fordele lasten og ikke belaste den eksisterende bro. Den samlede længde på transporten per bro var hele 85 m, hvoraf broen kun udgjorde 40 meter. Efter ankomsten til Glostrup blev broerne løftet af lastbilerne og over jernbanesporene ved hjælp af to kraner.

Da anlægsarbejde af denne størrelse kræver tid og præcision, valgte vi at udføre arbejdet i nattetimerne i weekenden for at genere trafikken i Glostrup mindst muligt. Heldigvis gik arbejdet som forventet, og mandag morgen kl. 04.00 var alt igen tilbage til normalen.

Se broerne blive løftet på plads
Vi havde en fotograf på pletten for at forevige broløftene, så du kan se, hvordan det foregik, da 2 x 177 tons tunge stålbroer fandt deres plads i Glostrup. Se videoen her nedenfor. 

Følg byggeriet
Her på vores hjemmeside kan du læse mere om anlægsarbejdet i Glostrup og se, hvilke aktiviteter vi udfører i området og i hvilke perioder. Hvis du har spørgsmål til byggeriet, er du altid velkommen til at kontakte os.

To nye broer bliver løftet på plads i Glostrup

To stålbroer bliver løftet på plads over sporene ved Glostrup Station - juli 2021