Et konsortium bestående af Siemens A.G, Siemens A/S og Aarsleff Rail A/S skal levere transportsystemet til letbanen. Siemens leverer 29 tog af mærket Avenio, som i dag kører i Haag og München.
Hvert tog består af fire vogne og har plads til ca. 260 passagerer. De nye letbanetog bliver ca. 2,65 meter brede, ca. 37 meter lange og 3,5 meter høje. Togene kan køre 80 km/t, men vil i praksis køre højest 70 km/t på strækningen mellem Lyngby og Ishøj.
Letbanetoget forsynes med strøm via en køreledning, og toget vil for det meste køre i sit eget spor, et såkaldt tracé. I vejkryds og enkelte andre steder kommer det til at køre blandet med den øvrige trafik.
Et letbanetog kan dreje skarpere, bremse hurtigere og håndtere større hældninger end et almindeligt tog. Derfor egner det sig godt til at køre i byområder.
Hvert tog er indrettet med mindst et flexområde med plads til kørestole, barnevogne og cykler. Det er dog op til ejerkredsen at beslutte, hvordan de må benyttes af passagererne, når letbanen går i drift.
Letbaner i andre lande
Letbaner er en populær transportform rundt omkring i verden. En undersøgelse fra 2018, som UITP (International Association of Public Transport) står bag, viser, at antallet af anlagte letbanekilometer i hele verden stiger hvert år. I 2018 blev der eksempelvis bygget 93,5 km. ny letbane (heraf 68 km. nye linjer) i Europa.
Nedenfor kan du se et udpluk af letbaner andre steder i Europa.