Der kommer fire letbanestationer i Glostrup Kommune, heriblandt på Glostrup Station, som vil blive den største letbanestation målt på passagerer.

Stationen vil fremover blive et stærkt knudepunkt for bus, S- og regionaltog og letbane, da der også skal bygges et regionaltogsstop på Glostrup Station. Der vil være let adgang til at skifte mellem de mange transportformer for rejsende både fra København og resten af Sjælland, og flere passagerer slipper for at køre ind til Hovedbanegården for at komme til deres destination. Dette medfører kortere rejsetid og færre forsinkelser.

Letbanen får også station ved Glostrup Hospital, som efter sammenlægningen med Rigshospitalet er en del af Danmarks førende højt specialiserede hospital, og letbanen vil blive en attraktiv transportform for de mange patienter, medarbejdere og andre, som dagligt besøger hospitalet.

Læs mere om udviklingsplanerne for Glostrup Hospital

Ved Glostrup Ejby og omkring Glostrup Station har kommunen planer om at etablere nye byfunktioner.

1 / 3

Kommunen har et stærkt ønske om at binde stationsområdet bedre sammen med resten af Glostrup i forbindelse med letbanebyggeriet.

I Glostrup ser vi letbanen som den måske vigtigste dynamo for udviklingen af vores erhvervsområder. Letbanen spiller også en afgørende rolle i vores ambitiøse planer for at udvikle Glostrups bymidte og hele stationsområdet. Så letbanen har allerede nu – mange år før sin jomfrutur – en stor og positiv indflydelse på udviklingen i Glostrup.

Borgmester Kasper Damsgaard (A)