Lyngby-Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk Kommune Der kommer syv stationer i kommunen, hvor letbanen får endestation. På Lyngby Station kan du skifte til S-tog, og stationen bliver en af de største på strækningen.

Anlægsarbejde i Lyngby-Taarbæk

Her har vi samlet et generelt overblik over de anlægsarbejder, som er i gang i Lyngby-Taarbæk. På kortet kan du se de aktiviteter, som er en del af letbane-projektet, men andre bygherrer kan være i gang med aktiviteter, som ikke direkte er en del af letbane-projektet, men som alligevel påvirker omgivelserne. Det kan f.eks. være ledningsomlægninger eller andre supplerende aktiviteter, som skal gøre klar til letbanebyggeriet.

Hvis du har brug for et overblik over den aktuelle trafiksituation, så klik her og læs mere

Her kan du finde information om, hvor vi arbejder med letbanen i Lyngby-Taarbæk Kommune. Klik på kortet og læs mere.

Linjeføring

Linjeføringen i Lyngby-Taarbæk

 • Stationer i Lyngby-Taarbæk Kommune
 • Lyngby
 • Lyngby Centrum
 • Fortunbyen
 • Akademivej
  DTU
 • Anker Engelunds Vej
  DTU
 • Rævehøjvej
 • Lundtofte

Linjeføring i Lyngby-Taarbæk Kommune

Vejtegninger

Vejtegninger Lyngby-Taarbæk

I linket til højre kan du se et kort over letbanen i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vejtegningerne, også kaldet funktionsplaner, viser letbanens linjeføring og fremtidig udformning af vejanlægget langs letbanen, som er sendt i udbud. 

Planerne viser placeringen af letbanens spor og stationsplaceringer samt fortov, cykelstier, kørebaner, rabatarealer, broer, konstruktioner og lign. Mulige arbejdsarealer og arbejdspladser er ikke tegnet med, da de ikke ligger fast endnu.

Der kan desuden forekomme mindre ændringer, når de vindende entreprenører fastlægger de endelige detaljer i projektet.

Hvis du tror, at du bliver berørt af letbaneprojektet, kan du kontakte Hovedstadens Letbane på tlf. 7242 4500 eller info@dinletbane.dk 

Aktuelt fra Lyngby-Taarbæk

2015 / 2025

Der bliver omstigning til S-tog på Lyngby Station.

1. viceborgmester Simon Pihl Sørensen (A):

"Lyngby-Taarbæk er i særklasse en by, der er stærk på uddannelse og forskning og på handel. Hvis vi skal fastholde og gerne udbygge den position til gavn for hele hovedstadsområdet, er en velfungerende kollektiv trafik afgørende. Her et letbanen et stort aktiv – netop på tværs i hovedstadsområdet. Det vil betyde tusinder af arbejdspladser i kommunen – på en bæredygtig måde tilmed." 

Udviklingsplaner

Kanalvejsgrunden

Visionen for området omkring Kanalvej er at skabe et mangfoldigt byliv med en blanding af butikker, virksomheder, kulturelle tilbud, cafeer og boliger. Den første del af byggeriet er et nyt domicil til Microsoft. Siden følger nye studie- og post. doc.-boliger. Området ligger få hundrede meter fra station v/Lyngby Centrum.

Læs mere her.

 

Byggeri på DTU Campus 

DTU investerer i disse år i en omfattende udvikling af universitetets infrastruktur. Aktuelt er DTU's største byggeprojekt Bygning 201-205 - Life Science & Bioengineering, der omfatter nybyggeri og ombygning af omkring 50.000 m2. Byggeriet skal huse DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet. Herudover er en række andre byggerier i gang eller på tegnebrættet.

Læs mere her.

Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside

Vis os, hvad der sker langs letbanen

Tag et billede af livet langs letbanen og brug #langsletbanen.

Se flere billeder på Instagram

Spørg endelig!

Vi svarer gerne på dine spørgsmål, uanset hvad det drejer sig om.

Bliv hørt