26.11.2021

Tilgængelighedspanelet tester her de taktile løsninger.

For nylig havde vi fornøjelsen af at tage nogle af medlemmerne af letbanens såkaldte tilgængelighedspanel med ud til Glostrup, hvor de for første gang skulle teste letbaneperronen Glostrup Ejby.

I Hovedstadens Letbane samarbejder vi med et såkaldt tilgængelighedspanel. Panelet består af repræsentanter fra forskellige handicap- og ældreorganisationer, som hjælper os med nyttig sparring om designet på både letbanetog og stationer. Tilgængelighedspanelet har tidligere været med inde over designet af de kommende letbanetog, hvor de har haft indflydelse på blandt andet placering af håndbøjler, rygbræt til kørestole, opkaldssteder og døre i flexområderne.

For nylig havde vi fornøjelsen af at tage nogle af medlemmerne af tilgængelighedspanelet med ud til Glostrup, hvor de for første gang skulle teste letbaneperronen Glostrup Ejby. På stationen Glostrup Ejby har vi opført letbanens første perron, som nu fungerer som en prototype på en kommende letbanestation. Her tester vi nu løbende design, funktionalitet og tilgængelighed frem mod, at vi skal etablere letbanens øvrige 28 stationer.

Efter en grundig gennemgang af designet på perronen var medlemmerne enige om, at blandt andet de taktile løsninger, der er lavet på stationen, levede op til forventningerne. Tilgængelighedspanelet glæder sig i det hele taget til, at letbanen åbner i 2025, da de i høj grad kan være selvhjulpne, når de rejser med letbanen, fordi de for eksempel ikke er afhængige af ramper eller hjælp fra en chauffør.

Stationen Glostrup Ejby
Letbanens kommende stationer vil bestå af to forskellige perrontyper: sideperroner, hvor perronerne placeres i siden med skinnerne i midten, og ø-perroner, hvor perronerne placeres som en samlet ”ø”, så togene kører på hver side af perronen. Stationen Glostrup Ejby får sideperroner, som bliver knap 40 m. lange og 2,45 m. brede. Der etableres desuden en rampe fra perronen på cirka 10 meter, så der er niveaufri adgang til fortov, veje mv., hvilket giver lette adgangsforhold for alle.

Herunder kan du se fotos af stationen Glostrup Ejby og tilgængelighedspanelets besøg.

1 / 9