Herlev Kommune får i alt fire stationer, som vil gøre det endnu lettere at komme til og fra hospitalet, arbejde, indkøb, uddannelse og fritidsaktiviteter

I Herlev Kommune får Letbanen stationer ved flere velbesøgte destinationer. Letbanen får blandt andet station ved Herlev Station, hvor man kan skifte til S-tog og busser.

Ved stationen Herlev Bymidte udvides det nuværende center Herlev Bymidte med knap 27.000 kvm. Herlev Rådhus flytter ind i det nye byggeri som del af et erhvervshus. Desuden vil der være plads til en række større kædebutikker og lokale butikker.

Stationen ved Herlev Hospital bliver en ny attraktiv station for patienter, medarbejdere og besøgende til Herlev Hospital. Herlev Hospital er regionens største akuthospital og betjener i dag ca. 425.000 borgere – og inden for visse specialer ca. 700.000 borgere i hele regionen. Region Hovedstaden har samtidig udvidet hospitalet med bl.a. et nyt akuthus og et kvinde-barn-center. Der er også bygget Steno Diabetes Center Copenhagen, som hvert år vil have behandlingsansvar for ca. 14.000 personer med diabetes. Samtidig skal flere patienter behandles ambulant og må altså oftere tage turen til og fra hospitalet. Der er med andre ord stærkt brug for bedre offentlig transport til og fra hospitalet.

1 / 3

Kommunen har store planer for udviklingen af Herlev Bymidte omkring Herlev Hovedgade.

Letbanen vil gøre det endnu lettere at komme til og fra arbejde, indkøb, uddannelse og fritidsaktiviteter. De fire letbanestationer i Herlev vil forbedre vilkårene i vores erhvervskvarter, og Herlev Bymidte og BIG-shopping vil kunne tiltrække endnu flere kunder. For kommunens største arbejdsplads, Herlev Hospital, vil letbanen gøre det lettere at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Samtidig vil det blive lettere for de mange tusinde ansatte, patienter og pårørende at komme til og fra hospitalet.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen (A)